Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A HOLD erői segítenek

2009.03.11

Itt a tavasz,akár milyen csalóka játékot játszik is velünk.

A madarakat, a fákat, a virágokat nem tudja becsapni a "borngós kedvével". Ilyenkor már az ember is a zsigereiben érzi a változás lehetőségét. Elérkezik a "nagytakarítás és lomtalanítás ideje". Ehhez a legjobb és legsegítőbb barátunk a HOLD.

Sok ember ösztönösen is a holdfázisok hatásainak megfelelően éli mindennapjait, még akkor is, ha ennek nincsen tudatában.Csak annyit vesznek észre,hogy egyes napokon szokatlanul sok gyümölcsöt vagy folyadékot fogyasztanak. Máskor viszont rá sem tudnak nézni.Egyik nap nehéz ételeket lapátolnak be nagy mennyiségben,de a követkető napokon rá sem tudnak nézni semmi "nehéz" ételre.

A gyerekek is valamiféle titokzatos tervet követnek étkezésükben és viselkedésükben. Néhány hét megfigyeléssel rájövünk milyen periódicitás van jelen életünkben. És alakítsuk ki a személyes holdétrendünket és a Hold fázisainak megfelelő életvitelünket.

Tavasszal általában /kevés kivétellel/ mindenki fogyókúrázik. És nem mindig a legjobb módszreket alkalmazzák.

A Hold fázisai jelentős hatással vannak a táplálékfelvételünkre és a tápanyagok felszívódására.

ÚJHOLD : a szervezet ilyenkor a lehető legjobban reagál a méregtelenítésre. Aki böjtnapokat akar beiktatni az életritmusába az újhold idején tegye. A salakanyagok,mérgek és a felhalmozott fölös víz újholdkor gyorsabban,szinte fáradtság nélkül távozik a testből. Ilyenkor nem okoz próblémát lemondani a megszokott ételeinkről,italainkról.

NÖVEKVŐ HOLD : építkezik,energiát tartalékol a szervezet. Ennek következtében a táplálék jobban felszívódik. Megfigyelésen alapszik,hogy az újhold és a telihold között eltelt két hétben ugyanaz a táplálék mennyisége enyhe hízáshoz vezet.Ezért tehát bánjunk óvatosan a hízlaló  étkek mennyiségi bevitelével. Növekvő hold idején a diétázás szinte kilátástalan.

TELIHOLD : akárcsak az újhold a telihol is alkalmas a böjtölésre. Aki ásványvízzel, gyógyitalokkal böjtöl, kétszeresen is jót tesz az egészségének, mert teliholdkor a nyomelemek különösen jól hasznosulnak.

FOGYÓ HOLD : a diéta ideális két hete. Jól megválasztott étrenddel ilyenkor a fölös kilók könnyebben leolvadnak.A test készségesen reagál a méregtelenítésre.A szauna áldásos hatása is sokkal jobban érvényesül.Ebben a két hétben több energiát érzünk,frissebbek vagyunk,mint máskor.Minden fáradtságos munkát és a diétát sem, nem érezzük megterhelőnek.

KOS, OROSZLÁN, NYILAS       tűz elem       terméses növény                  fehérje  

BIKA, SZŰZ, BAK                      föld elem       gyökeresek                      só           

IKREK, MÉRLEG, VÍZÖNTŐ  levegő elem   virágos növények                  zsír

RÁK, SKORPIÓ, HALAK            víz elem        levelesek                          szénhidrát