Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az ÉLET sói

2008.11.26

Nr.1  Calcium floratum

 

Ajánlott potencia:  D 12  DHU

 

Természetes előfordulása: Hal, dió, mandula, teljes kiörlésű gabona, tea, vaj, szójabab, saláta,szilva, rebarbara, zsázsa, citrom.

Funkció:  elaszticitás /rugalmasság/ biztosításaa különböző szövetekben

Érintett szervek és testrészek: megtalálható a fogzománcban, a csontokban, a felhámsejtekben, az agyban, a vesékben, a szemekben, az izomszövetekben, elsősorban ott, ahol a rugalmas rostok nagy mennyiségben fordulnak elő a szövetekben. A véráramlást könnyíti és erősíti a kisebb erek falát.Ezen kívül elősegíti az érfali felrakodások reszorpcióját /felszívódását/.

Hiánytünetek:

Mozgási fájdalmak - elsősorban az izületekben /lúdtalp, bokasüllyedés, lapos láb/, izomgyengeség, bőrrepedezések,erős elszarusodás, körmök és hajvégek töredezettsége, csontritkulás, fogszuvasodás.

A rugalmasság elvesztése nemcsak testi-fizikai, hanem lelki-pszichikai szinten is létre jön.

Tartós hiány esetén az izomrostok nyújthatósága és tágíthatósága romlik, aminek következménye a has lógása, a méh függesztő szalagjának lazasága, emlők petyhüdtsége, fogak kihullása, visszeresség kialakulása, a csontokban és az ízületekben kopási fájdalmak fordulnak elő.

Alkalmazási területek:

Vérérfalak rugalmasságának elvesztése /aranyeres csomók, visszerek, érelmeszesedés/. Csont és fogbetegségek, ínszalagkárosodások, gyermekek angolkórja, tartási gyengeség, bőr korai elöregedése. Különféle fekélyeknél kiegészítő szerként mindig alkalmazható. Hatása lassú és hosszabb időn keresztül szükséges használni.