Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bach-virágterápia 1

2009.04.06

" A Bach-virágterápia "megtöri a betegség erejét, és szabaddá teszi az emberiséget".  /Dr. Edward Bach/

Csak néhány szót írnék Dr. Edward Bachról. Csak azért keveset, mert ő sem szerette az ömlengést. A tett és a cselekvés, a kitartás és a szüntelen kutatás, a kísérlet és az alkalmazás erejében hitt.

Húsz évesen kezdte el orvostudományi tanulmányait. 1913-ban baleseti sebészként helyezkedett el egy londoni kórházban,de hamar rájött, hogy nem ezen a területen akar dolgozni. És teste is közölte vele, hogy nem boldog: megbetegedett. 

Felépülése után elismert bakteriológussá vált. Élete sajnos továbbra sem alakult jól. 1917. júliusában szervezete öszeomlott; rákos lett. Azonnal meg kellett műteni.

A hosszabb ideje tartó boldogtalansága és megannyi nehézség, amivel szembe kellett néznie, olyan mélyen dolgozó erőket hívott "életre", melyek ezt a súlyos betegségét okozták. Az orvosok 3 hónapot adtak, de Bach dr. 19 termékeny esztendőn át dolgozott.

Gyógyulása után a "valódi gyógyítás" keresése lett élete fő hajtó ereje. Sok tapasztalatott szerzett a "valóban egészséges ember" keresése közben.

Eltávolodott a betegségek tisztán testi megközelítésétől. Tudta, hogy az anyagi világ a szellemibe van ágyazódva, és nem szerencsés az ÉLETET területekre osztani. Élete és munkássága megváltozását Samuel Hahnemann írásai és gyógyítási rendszerének, - a homeopatiának- felfedezése és részletes tanulmányozása jelentette. ELTÁVOLODOTT AZ AKADÉMIKUS ORVOSLÁSTÓL.

1922-1928. Londoni Homeopatiás Kórházban dolgozott, de miután itt sem találta meg a hőn áhított "MEGOLDÁST", feladta praxisát és visszavonult. Teljes egészében az új gyógyító eljárás kidolgozásának és kutatásának szentelte magát. Kutatási területeit szélesítve tanulmányozta "az ÉLET SZERETŐ EMBER" világlátásának filozófiáját.

Aktív szabadkőművesként kapcsolatban állt ezoterikus, spirituális csoportokkal, ami jelentősséggel bír az új gyógyítói felfedezéseiben is. Így a gyógyítási rendszere hatékony gyógymód, személyiség fejlődés, és a "JOBB EMBERRÉ VÁLÁS" eszközévé vált.

A virágeszenciák felfedezése és tökéletesítése folyamatos klinikai vizsgálatok és kutatások eredménye. Az új módszer hatékonyságához kétség sem férhet!

Orvos kollegái nem vették figyelembe eredményeit, és még a működési engedélyét is vissza akarták vonatni.

A gyógyírek elsősorban az egészséges érzelmi állapot helyreállítását segítik elő, és a betegséget mint a lelki egyensúly felbomlásának következményét gyógyítják.

Az ÉLET legnagyobb feladata: a SZABADSÁG ELÉRÉSE: visszatérés az egészséges állapotunkhoz, -és létezésünk jobb megértése.

Fel kell ismernünk, hogy ÉLETÜNKÉRT CSAK MI VAGYUNK A FELELŐSEK, és ezt bizony nem vállaljuk fel mindig szívesen. Olyan mértékben vagyunk szabadok, amilyen mértékben szabadulunk ki mások hatalma alól; emberek, betegségek, körülmények, - amilyen mértékben ezt a felelősséget felvállaljuk!

Az egyetlen esélyünk a biztos, világos életszemlélet, azok a személyes gyógyító szerek, amelyek céljaink elérésében segíthetnek bennünket. Több természetgyógyászati rendszerrel "kompatibilis" és szinergikusan segítik egymás erejét hatni. A Bach-virágterápia támogatást nyújt egyenrangú velük, szinergikus együtthatóként funkciónál, mellékhatásoktól mentes alternatív rendszer. Bach dr. élete utolsó hónapjában arra kérte barátait, hogy folytassák munkáját. A kutatások és a fejlesztések folyamatosak azóta is.

A világon több helyütt: Ausztráliában, Alaszkában, Kaliforniában - eszencia sorozatot készítettek az adott vidék jellemző növényeiből.

Én az eredeti 38-at használom és csak rendkívüli esetben, a finom hangolásnál "kérek mástól" segítséget. Valójában az alap 12 is remek gyógyhatásokkal rendelkezik, de a "finomításokhoz" érdemes a többit is alkalmazni.