Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az ÉLET sói(12)

2008.11.30

Nr.4  Kalium kloratum

 

Ajánlott potenciál:  D 6  DHU

 

Természetes előfordulás:  Kálium: zöldségfélék, burgonya, alma, füge, lencse, olivabogyó, zeller, paradicsom, citrom, napraforgómag, hal, baromfihús, tejtermék.

Funkció: Méregtelenítés.

Érintett szervek és testrészek: Mirigyes szervek, légutak.

Hiánytünetek: Fehér lepedékkel fedett nyelv, túl világos széklet, hurutos köhögés /fehéres nyákkal/, visszértágulatok, puha tapintatú duzzanatok. A kálium hiány patológiás elváltozásokhoz vezet a különböző szövetekben pl. szívizomban, vázizomban. Tartós hiánya esetén a májműködés renyhesége is bekövetkezik, ami az anyagcsere lelassulásához vezet.

A kálium minden sejt alkotórésze, különösen igaz ez a vörösvértestekre.A nátriumhoz hasonlóan a kálium is speciális élettani hatással bír az idegek és az izmok ingerelhetőségére, továbbá a fehérjeszintézisben és a szénhidrát értékesülésében. Nélkülözhetetlen alkotórésze a szervezetnek.

Alkalmazási területek: Fő szer a különböző szervekben és nyálkahártyákon fellépő hurutos gyulladások esetén, ha a váladékok jellege nyúlós-fibrides természetű /gyulladás 2.stádiuma/ és fehér, szürkésfehér vagy áttetsző nyúlós váladék termelődik. Fehéres korpalemezkék képződnek a fejbőrön. Mindenek előtt fül-, szem-, és torokbetegségeknél jól használható. Valamint tüdő-, mellhártyagyulladás, hörgőgyulladás, szemölcsök, reumatizmus, ínhüvelygyulladások, oltási károsodások, égési sérülések esetében is gondoljunk a kálium chloratumra.