Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Terhesség alatti dohányzás

2009.10.06

 

Pszichózist okoz a terhesség alatti dohányzás

 

Négy angliai egyetem közös vizsgálatában 6356 12 éves diáknál vizsgálták a pszichotikus tünetek - hallucinációk, téveszmék - előfordulását, amit 11 százalékuknál (734 gyermeknél) találtak meg. Megállapították, hogy minél erősebben dohányzik az anya a terhesség alatt, annál nagyobb valószínűséggel alakul ki pszichés zavar a gyermeknél.

A vizsgálat eredményei azt is kimutatták, hogy az alkohol heti 21 egységet meghaladó mértékű fogyasztás esetén jár hasonló következményekkel - egy egység egy deciliter bornak, vagy egy pohár sörnek felel meg. A kutatók szerint a dohányzás a gyermek érzelmi sérülékenységét, illetve figyelmi és kognitív funkcióinak rontásán át okoz pszichózist.

Statisztikák szerint a brit nők 15- 20 százaléka dohányzik terhessége alatt. Hogyha tényleg ok-okozati összefüggésről van szó, akkor a pszichotikusnak talált kamaszok 20 százaléka egészséges lehetne, ha az anyja képes lett volna letenni a cigarettát a várandósság hónapjaira.

 

Magyarországon, mint általában, több területen is még aggasztóbb a helyzet!!!

 

Nagyon jó lenne lehetőséget teremteni szakemberek segítségével, az iskolába járó fiataloknak, valamint a felnőtt korosztályban, egészséges gyermeket akaró lányoknak, asszonyoknak párjukkal, férjükkel együtt, egy felkészítő beszélgetés sorozaton való részvételre, amellyel fel tudnak készülni a szülői feladataik maximális teljesítésére. És az egészséges családi életre.

Kép 

 

 

 

 

 

 

Ajánlom még elolvasásra a NES (Nutri-Energetics Systems) okfeltáró Egészségprogramjáról, lehetőségeiről szóló írásaimat.

Teremtsünk együtt egy élhetőbb életet! Zsu

Levél cím: nes.wellness@gmail.com