Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rekreáció: Dióhéjban az allergiáról

2009.07.07

A szervezet allergiás reakciója gyakorlatilag egyfajta téves riasztás az immunrendszer számára. Ilyenkor ugyanis immunrendszerünk nem tesz /nem tud/ különbséget tenni a testünk számára ártalmatlan anyagok és a valóban káros, támadó behatolások között. Állandósul a készenléti állapot. Folyamatos téves riasztások miatt a szervezet kimerül, és ebben az állapotában a valós, káros kórokozók teret kapnak, és szervi betegségeket idéznek elő. Ennek leküzdése tovább terheli a szervezet elsődleges és másodlagos védelmi mechanizmusát.

Minden antitest egy specifikus allergénért felelős, ezért van az, hogy valaki csak a parlagfűre allergiás, míg mások csak a mogyoró, nyírfa, éger stb. pollenjére.

Viszkető szemek, kaparó torok, orrdugulás, heves tüsszögési roham; ez mind az allergia tünetei közé tartozik. Olyan, mint a megfázás, de kezelések hatására nem múlik el, nem enyhül  /pollen allergia/.

Vannak ételek, amelyek magas hisztamin tatalmuk miatt hatnak allergizálóan, és vannak, amelyek pont gátolják a szervezetet, hogy az allergiát kiváltó anyagokat lebontsa.

Allergizáló ételek: hering, szardínia, borsó, paradicsom, spenót, füstölt sajtok, camamber, eper, banán, ananász, narancs, mandarin, foldimogyoró, csokoládé, szója, élesztő tartalmú ételek, kis mértékben a tojás stb.

Az alkohol növeli a szervezet hisztamintermelését, valamint szintén így hatnak egyes gyógyszerek; pl. bizonyos vérnyomáscsökkentők, izomlazítók, hashajtó, és kombinációban szedett több szervi betegség elleni gyógyszerek, ha nincsenek hatásmechanizmusukban összehangolva /egyik nyugtat-másik gerjeszt, egyik vérnyomás-, gyulladást csökkent a másik keringést serkent stb./

Az is előfordulhat, hogy a szervezet összetéveszti az egyes ételek molekuláit egyes pollenekkel, és ugyan azt az allergiás reakciót váltja ki mindkét esetben. Ezt a jelenséget keresztallergiának hívjuk.

Néhány párosítás: parlagfű - görögdinnye,  kamilla - banán,  parlagfű több zöldséggel is reakcióba léphet: cukkini, uborka, narancs, avokádó, kivi cseresznye,  fekete üröm pollenje - zeller, répa, petrezselyem, articsóka, édesgyökér,  nyírfa pollenje - alma, sárgabarack, zöldpaprika, lencse.

Most jönne az a tanács, hogy mindent ki kell irtani, mindent meg kell vonni az étkezésünkből, de . . . , ha nem eszközlünk gondolkodás és életmód változást, lehet, hogy egyik megszűnik, de kapunk helyette másikat.

Használhatunk "zöld-gyógyítókat" mint pl. :  -cickafark és körömvirág: csökkentik az allergének felszívódását,  -kasvirág: immunrendszer működésére hat,  -szemvidítófű: gyulladást csökkent, a már meglévő allergiás reakciót enyhíti.

Megoldás: Elsősorban az allergiát kiváltó anyagokat, élemiszereket, gyógyszereket, egyéb környezeti hatásokat pontosan meg kell határozni. Ha már azonosítottuk az "irritáló betolokodót", kidolgozzuk a gyógyulás helyes menetét, és biztosítjuk az utat a megvalósításhoz > egészséges immunrendszer = én a ROBGYÓGY-nál találtam meg a számomra "IGAZIT"!

Szívesen küldök emailt, további információt az allergiáról, és a gyógyulás lehetőségeiről. Mindenkinek válaszolok! nes.wellness@gmail.com

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.