Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A külső változás belülről indul

2009.03.17

Az említett öt szóval /wellness,fittness,bio,natur,öko/ most már naponta találkozom.

Élelmiszereken,vitamin készítményeken,ruházati cikkeknél,szolgáltatásoknál és még ezer apró helyen.A páciensem egy része is újra és újra felbuzdulva boldogan veszi meg az újabb csodát és megváltást kínáló formulákat.

Nem szoktam elvenni a kedvűket,inkább hagyom,hogy kipróbálják.Kivételt képez,ha már túl sok csodaszert szednek össze-vissza, és több gyógyulási rendszert kevernek egymással. Egy kis feladatot adok,hogy nézzék meg valójában milyen értelemmel bírnak azok a "varázs szavak",amit ráírnak egy-egy készítményre.És ez a mai világban, a bolygónk mai viszonyai között ez hogyan valósítható meg.

Jobban szeretem a természetes szavak használatát, mert pl. a wellness szó önmagában nagyon jól hangzik,de amit valójában jelent az egy komplex életvitel, egy életforma,ami a nap 24 órájára szól. /nes.wellness ilyen rendszer/

Az immunrendszer, az idegrendszer és a hormonrendszer közvetíti testünknek mindennapi életünk ,stresszeink,szorongásaink ártalmas hatását. Ugyanakkor nem tanultuk meg eléggé,milyen belső erőink vannak, és ezeket hogyan használjuk fel testi-lelki egyensúlyunk megőrzése vagy helyreállítása érdekében.

Belső világunk óriási erőtartalékokkal rendelkezik: képes gyógyítani fizikai testünket,immunrendszerünket,szabályozó idegi -és hormonrendszerünket.

Nem az a baj,hogy külső segítséget is keresünk,hiszen nem mindenki képes mozgósítani belső erőit saját maga,és természetesen,hogy ehhez segítséget kell kérnie.Az viszont nem mindegy,hogy milyen módszereket, "kegyszereket és vegyszereket" alkalmaz egyidőben,egymás mellett.

Sokszor a kevesebb több /ezt már többször is hallhatjuk/.