Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Magunkról és a világról 1.

2010.05.19

 

Magunkról és a világról

 

Valójában mit tudunk, mit ismerünk magunkról és a világról?

Ez a gondolat többször is megfogalmazódik bennem, és az elmúlt 2 hétben szinte minden nap.

Az a közösség, amiről egyik írásomban említést tettem, mintha tudná mennyire szükségem van egyfajta programra, valami lelki táplálékra, meghívtak Életmód változtató előadás sorozatukra.

Amikor megkaptam a levelet, érzelmileg megrázkódott állapotban voltam, mert olyan veszteség sorozat ért, ami ellen hiába akartam tenni, nem sikerült.

 

Arra gondoltam ezek az előadások elvonják a figyelmemet zavarodott lelkiállapotomról, kitisztítják a fejem, és a kilátástalan helyzetből kicsit felszabadítanak.

Sikerült már az első este a gondolataimat az életmód változtató programra koncentrálni. Úgy gondoltam emberek között lehetek egyedül, és erre most szükségem van.

 

Gyerekkorom óta igénylem időnként azt, hogy el tudjak vonulni a világtól, az emberektől. És azt vettem észre, hogy így felnőtt korom csúcsán újra nagyon igénylem. Annyi változott, hogy kevésbé tudom megvalósítani. Ezért választottam most a regenerálódás formájául a közösségbeni egyedüllét állapotát. Ez ötödik napig sikerült, aztán már nem hagytak szavak nélkül, és aranyosan barátkozni szerettek volna velem; a közösség egy-egy tagja tett próbát. Minden nap más hölgy került mellém.

Nagyon bájosak, kedvesek, igazán aranyosak voltak. Miután tisztelem és kedvelem is őket, azért akik, és ahogyan viselkednek, szívesen barátkoztam..., de csak egy határig.

Köszönöm nekik, hogy ott lehettem, és az előadások után tovább gondolva a hallottakat, jobban érzem magam!

 

Rájöttem, és nem megbántásnak szánom ezt a gondolatot, de minden vallási közösség szintén hálózatban működik, amolyan rejtett MLM rendszer..

A világon 34000 bejegyzett egyházi közösség működik. Ez óriási szám, és Magyarországon is van néhány száz. Amikor megtudtam, hogy kishazánkban mennyi új irányzat működik még a szám is tátva maradt a meglepetéstől. Vajon miért tud ennyi létjogosultságot és engedélyt szerezni?!

Elgondolkoztató!!!

 

Amit csak sejteni lehet, hogy az ősi nagy világ vallásokban nem találták meg a keresők a problémájukra a megoldást. Néhányan ezért új közösségeket alapítottak egy gondolati forma, esetleg egy önállóan felépítettnek hitt eszme köré.

Sok közösség használja a Bibliát alapműként, de a prédikátoraik miután más beállítottságú emberek más, más magyarázattal szolgálnak a különböző Bibliai idézetekre.

 

Minden vallás azonos vonalon építkezik; van egy Teremtő, egy Megváltó, akinek adnak egy nevet, és vannak tanítványai, segítői, akik lejegyzik a szavait, tanításait. Ők azok akik követik és alkalmazzák, hirdetik a tanait. Valamint további híveket szerveznek a közösségbe.

Amiért létre jönnek a közösségek szép és nemes cél, de valahogy amikor növekszik a tagok létszáma hígul az értékrend, és a sokféle ember már a szabályokat vagy betartja vagy nem. És ahogy bővül a közösség a nagy létszámban már egyre többen csak a látszatnak élnek. Eljárnak ahova kell, de az ott tanúsított viselkedésük már ellentmond annak, amit tanulnak, amit alkalmazniuk kéne, és azoknak a parancsolatoknak, amelyek az életük vezérfonalát képezik.

 

Azt gondolom az emberek nagy része valamilyen megrázkódtatás, valamilyen sokk hatására; -veszteség, üresség, elkeseredettség, lelki-és testi betegség, tragédia bekövetkezte és egyéb kilátástalan nehéz helyzet- keresi azt útját. Szívesen csatlakozik olyan emberekhez, akik meghallgatják, odafigyelnek rá, kedvesek és segíteni próbálnak számára. Ennek egy része látszat csupán. Mindennek ára van, és mindig meg is fizetjük az árát. Van, hogy utólag derül ki, hogy ami a bajban kecsegtetőnek látszott valójában tündér mese, alapok nélkül.

 

Sok ember éveken át keresi az útját, keresi a közösséget, amelynek teljes jogú tagja lehet. Van, aki megtalálja és jól érzi magát, van aki úgy gondolja, hogy megtalálja, de a csalódását még önmagának sem vallja be, és miután szakítani nem mer, szolgál, miközben süt róla a boldogtalanság.

Van aki közösségből közösségbe vándorol, mert nem leli a helyét sehol.

Most biztos furcsa lesz, amit írok, de egyik sem rossz. Abban biztos vagyok, hogy minden ember az adott pillanatban a fejlődéséhez legmegfelelőbb helyszínen, a legmegfelelőbb helyzetben van. Tudatosan, szabadon és bölcsen mindig van esély jól dönteni, és változtatni. Ez a változtatás is az egyéni ember, egyéni lelki fejlődésének következő lépése, és az úgy helyes, ahogyan meglépjük.

 

A nagy világvallások időről időre megbuknak, de nem a hitrendszer, hanem az emberek, akik mögötte állnak. Nem tudnak olyan magas értékrendet képviselni, amiről beszélnek. Nem úgy gondolkoznak, nem úgy beszélnek és főleg nem úgy cselekszenek, mint ahogyan és amiről prédikálnak. A közösségtől elvárják a feltétlen engedelmességet, a szabályok betartását, de a vezetők veszik a bátorságot, hogy önmagukkal kivételt tegyenek.

Hol van a megbocsájtó, feltétel nélküli szeretet, az elvárások nélküli segítségnyújtás, a valódi értékrend, az anyagi érdekmentesség ?!?

 

Ami nem tetszik, hogy néhány vallási közösség csak a sajátját ismeri el igaznak. Ez tudja fanatizálni a közösség tagjait, mert álmokat ad nekik, magasztos célokat, és a többi ember értékének fölé helyezi a közösség tagjait (ezzel képes fanatizálni).

 

Ami szerencsésnek mondható, hogy ennek van ellen példája, amikor a különböző vallási közösségek együtt imádkoznak, elismerik a másik létjogosultságát, közös programokat, előadásokat szerveznek, és közösen próbálják tanítani a programon résztvevőket.

 

Hiszen minden közösségnek létrejötte létjogosultságot szolgál a benne hívő tagoknak.

A hit azért lényeges, mert tartást, erőt ad a bizonytalanságban, a kilátástalanságban, de még az örömben is.

 

Ha valaki kilóg a sorból azt sehol nem nézik jó szemmel, -SEHOL!- mert esetleg mást is „megfertőz” a lázadó új gondolatokkal. Ők a reformerek, a kutatók, és a haladáshoz rájuk van a legnagyobb szükség. Ők többnyire magányos farkasokká lesznek, mert a közösség szelleme ellenük dolgozik. Nem beilleszthetők, mert önállóan gondolkodnak, önállóan cselekszenek, nem hódolna be.

Néhány igazán nagy pl. Einstein, akinek a felfedezését a mai napig nem értik meg a legnagyobb tudósok sem. dr. Edward Bach- a Bach-virágterápia megalkotója, dr. Ryke Geerd Hammer az ÚJMEDICINA létrehozója.

 

Idézet a könyvéből:

„A kiváltságosok sohasem fognak lemondani előjogaikról, s harcban jóval erősebbek, nincs esélyünk.

Övék a pénz, a hatalom, a törvényhozás, a média, az oktatás, az egyház, a fegyver.... „

 

„ Annyira felelőtlenek vagyunk, annyira bizonytalanok és annyira képtelenek, hogy mindig szükségünk van valakire, aki megítél minket, és irányítja éltünket?

És büntet, amikor csak kedve tartja, mint egy gyereket?

Még egy gyereket sem szükséges szidni, büntetni egy idő után.

Elkezd magától önfegyelmet gyakorolni.

Miért lenne ez másképpen velünk, felnőttekkel? „

 

„Az emberek nem rákban halnak meg,

de nem is vírusoktól, baktériumoktól,

hanem a félelemtől és a kimerültségtől.”   Dr. Hammer

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.