Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Siker? Mi a siker?

2009.08.16

 

Siker? Mi a siker?


 Pénteken egy rendezvényen megkérdezték tőlem, hogy én sikeres vagyok-e?. Visszakérdeztem, hogy mi az a siker?.

Azt mondják, hogy minden sikeres férfi mögött ott van egy sikeres, okos nő. És sikeres Nő mögött? Ott van egy megbízható férfi! - ezt én mondom.

Ez ma úgy érvényesül, hogy egy okos, sikeres nő lehet a férfi anyja. Ez annyiban nehéz dolog, mert ez a férfi sosem lett önálló. Ezért az anya esetleges betegsége, elhalálozása komoly lélektani traumát okoz. A fia sosem tudja feldolgozni a hiányát, és ebbe bele is betegedhet. Attól kezdve fizikálisan és mentálisan tönkre mehet. Kivéve, ha talál egy ugyan olyan karakterű asszonyt, mint az édesanyja volt. Lássuk be ez ritkán sikerül.

Okos, sikeres nő a férfi életében lehet feleség, élettárs, barátnő, szerető, munkatárs. Itt a tudatosság, KÖLCSÖNÖS vonzalom, szeretet, szerelem, tisztelet, odaadás, megbecsülés működik. Több "érdek"is szerepet kap. Többnyire a nő tudatosan készül fel a "kiszemelt" férfi meghódítására és megtartására. A jó kapcsolt létezik, de igen ritka!

Kevésbé túlfűtött, de hosszú távon működik, amikor nincs egetverő érzelem, kisebb számítás van, ami beválik, ha nem fojtja meg és hagyja érvényesülni a társát, az erősebb. Ebben azért benne van az elfásultság, és némi "árulás" veszélye. Ki kit árul el az idő, temperamentum és helyzet kérdése, kivéve, ha meg van a kölcsönös tisztelet, szeretet, megbecsülés,ŐSZINTESÉG.

Rossz, de működget a "megvásárolt kapcsolat". Amíg van fizetség, addig van szolgáltatás is. "Én eltartalak, megadok neked mindent cserébe te az enyém vagy, és engem szolgálsz!" Ebben a kapcsolatban lehet a férfi sikeres, ha számító és az érzelmeit nem adja ki otthon. A partnere kellék, de nincs bizalma hozzá. Idővel mégis közelebb kerül "fizetett" állandó parneréhez, bizonytalanná válik, esetleg féltékeny lesz. Ekkor már nem lehet sikeres a férfi, mert "munkadóból" kapcsolat függővé válik."Mindent megkapsz, most már a gondolatod, és a véleményed is az enyém! Teljes egészében birtokollak!" És ez kinek jó?

Nagyon rossz, ha már a első percben nem jó semmi. Nincs közös pont. "De majd én megváltoztatlak, majd én megmutatom!" Ugyan kinek és mit? Ez nem szokott sikerülni. A kötelék megerősítéséhez ilyenkor jön a pénz, még több ajándék, még több pénz, gyermek/gyermekek születése, mert akkor majd jó lesz. Ettől kezdve fémbe kötött pokol mindenki élete. Ez a férfi első perctől kezdve bukott. Akkor mázlista, legalább gazdaságilag, ha vannak barátai, bizalmasabb üzleti kapcsolatai, amiből anyagilag gazdagszik. Üzletileg sikeres, tovább gazdagszik, de mégis nagyobb szenvedés az osztályrésze, mint aki szerényen, de szeretetben, megbecsülésben, harmóniában él.

Siker? Mi a siker? Szerencsére mindenkinek mát jelent!

Lehet az, amikor a kisgyermek felfedezi maga körül a világot, felnő és önállóan, tudatosan, boldogan éli az életét.

Lehet az, amikor egy betegségből felgyógyulunk, sikerül egy műtét. Fogyatékkal élő emberek számára új, hasznos dolgot meg tudunk tanítani. Ezáltal tud szabadon, önállóan élni.

Lehet az, amikor haragban vagyunk valakivel és sikerül vele rendezni a félreértést, és kibékülünk. Munkánk megbecsüléseként fizetésemelést kapunk. Amikor minden nap ételt tudunk rakni a családunk asztalára, és együtt fogyaszthatjuk el.

Lehet az, amikor megkerestük az első milliónkat, aztán beavanzsálunk a "pénz csinálok" táborába. Később milliárdosok vagyunk fullextrás yachttal, kocsival, nővel, meg még egy nővel.

Többszáz oldalt lehetne teleírni, hogy mi a siker. És nem árt néha, ha mi magunk is megfogalmazzuk, hogy számunkra mit jelent. Jobb időnként tisztázni és akkor a fogalom mögötti tartalom értelmet kap.

Szerinted mit jelent a siker? Jó gondolkodást! Üdv.Zsu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.